Case orange
Medewerkers vertellen

Wendy Smits over werken bij Wesselman

“Ik vind het belangrijk dat je je eigen pad kunt bewandelen. Wesselman is daar heel uniek in; de mogelijkheden zijn eindeloos

Medewerkers sinds 2016
Funtie Manager Controlepraktijk
Case Graphic orange Wendy
Case

Wie ben je?

“Ik ben Wendy, 33 jaar oud en woon met mijn vriend en twee kindjes in Eindhoven,” vertelt ze. “Na het behalen van - zowel mijn mavo als mijn havo – diploma, ben ik Management Economie en Recht gaan studeren. Ik wist nog niet goed wat ik wilde, dus besloot ik een studierichting te kiezen waar ik nog verschillende kanten mee op kon. Economie heeft me altijd erg geïnteresseerd. Ik haalde mijn Bachelor en besloot een Master Accountancy te gaan volgen; de pre-master en master aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en de post-master aan de Universiteit van Maastricht. Inmiddels sta ik sinds 2019 ingeschreven als Register Accountant.”

Waarom heb je uiteindelijk voor Wesselman gekozen?

“Tijdens mijn studie ben ik me gaan oriënteren. De grote kantoren waren op dat moment heel prominent aanwezig op events. Ik was heel nieuwsgierig wat deze me te bieden hadden en besloot voor een Big Four kantoor te kiezen. Na het afronden van mijn scriptie, mocht ik hier in dienst treden. Een hele mooie, leerzame tijd!”

“Toch ontstonden er twijfels over de richting die ik op ging. Ik kwam tot de conclusie dat ik iets anders wilde en overwoog zelfs uit de Accountancy te stappen. Tot ik een (oud)collega tegenkwam die bij Wesselman werkte. We hebben een kop koffie gedronken en toen wist ik; dit is het. Ik gaf de Accountancy een tweede kans en behaalde mijn titel. Uiteindelijk bleek het de beste keus te zijn, die ik ooit had kunnen maken.”

“Ik startte mijn carrière bij Wesselman als Senior Assistent Accountant. Na één jaar werd ik controleleider en na twee jaar Manager Audit. Als je durft te dromen, dan kan alles! Sinds begin januari ben ik namelijk Manager van de Controlepraktijk. Een hele mooie, nieuwe uitdaging!”

Als ik haar vraag wat ze het leukst vind aan haar huidige job, zegt ze vastberaden: “Zien dat mijn team zoveel energie krijgt van hetgeen dat ze doen. Dat is echt fantastisch!”

Wat vind je belangrijk binnen een organisatie en waarom zou je anderen een loopbaan bij Wesselman aanraden?

“Ik vind het belangrijk dat je je eigen pad kunt bewandelen,” antwoord ze. “Wesselman is daar heel uniek in; de mogelijkheden zijn eindeloos. Ik heb de afgelopen jaren prachtige stappen mogen maken en hoop dat de komende jaren nog met veel plezier te blijven doen.”

“Daarnaast moet er een goede sfeer hangen en er ruimte voor plezier zijn. Gelukkig is dat hier aan de orde,” eindigt ze het interview met een lach.

039beb96a1bfa4cdb6169d147834fc36
Een vraag voor Wendy Smits?

Neem gerust contact op met onze expert.