Case orange
Medewerkers vertellen

Sem van den Broek over werken bij Wesselman

"Het was fijn om kennis te maken met Wesselman als werkstudent. De bedrijfscultuur past goed bij me!

Medewerker(s) sinds 2022
Functie Assistent Accountant
Case Graphic orange Naamloos 57
Case

Wie ben je?

“Ik ben Sem, 22 jaar oud en kom uit Nuenen. Na het behalen van mijn VWO diploma, besloot ik Economie en Bedrijfseconomie te gaan studeren," vertelt hij vrolijk. "Daar moest ik echter wel wat voor laten. Ik heb jarenlang op hoog niveau gevoetbald o.a. bij PSV en Willem II. De kans dat ik door zou breken op hoog niveau werd kleiner, waardoor ik meer en meer na ging denken over mijn toekomst. Tijd voor de terugkeer naar mijn 'oude club' RKSV Nuenen. Zij spelen op dit moment ook in de hoofdklasse. Heel erg leuk!"

Hoe ben je met Wesselman in contact gekomen?

"Ik kwam op het voetbalveld in contact met een van de vennoten van Wesselman Accountants | Adviseurs. Eigenlijk via een vriend! Een bijbaan, naast mijn studie, leek me wel wat. Zeker binnen de branche! Naar aanleiding van het gesprek met Erik Jasper besloot ik de afdeling HR te mailen. Ze waren héél enthousiast en binnen twee weken startte ik als werkstudent." 

Klopt het dat je inmiddels een vaste baan aangeboden hebt gekregen?

"Ja, daar ben ik héél blij mee," vertelt Sem trots. "Ik ben in september met de Master Accountancy aan Tilburg University gestart en werk daarnaast drie dagen per week bij Wesselman. Een hele fijne combinatie, omdat ik 's avonds kan trainen voor de wedstrijden die we op zondag spelen."

Een super mooie stap! Je hebt het dus naar je zin?

"Zeker! Als werkstudent mocht ik een kijkje in de keuken nemen. Het was fijn om op die manier kennis te maken met Wesselman! Ik had een vertekend beeld van de branche - er wordt weleens gezegd dat accountancy 'stoffig' is. Ik kwam er al gauw achter dat dit niet zo was. De bedrijfscultuur past heel goed bij me."

"Toen ik twee maanden in dienst was, mocht ik mee naar Kaprun ter ere van het veertigjarig jubileum. Heel leuk om kennis te maken met mijn 'nieuwe' collega's. Ik heb iedereen in een hele informele setting leren kennen. Een weekend om nóóit meer te vergeten; de sfeer was geweldig!"

"En mijn sportmentaliteit... die zal altijd blijven," zegt Sem vastberaden. "In mijn hart blijf ik een sporter. Mijn drive hier is net zo groot als op het veld. Ik hoop mijn financiele achtergrond óóit te mogen combineren met sport. Ik zit geweldig op mijn plek bij Wesselman, dus dat is iets voor later," sluit hij het interview af.

Ca8db0eefb4faa4333053ed106c696cb
Een vraag voor Sem van den Broek?

Neem gerust contact op met onze expert.

Gerelateerde verhalen