Case orange
Medewerkers vertellen

Marijke Verberne over werken bij Wesselman

"Doordat alles plaatsvindt in een warme en persoonlijke sfeer en er een goede balans tussen werk en privé is, is het voor mij elke dag weer een plezier om bij Wesselman te werken.

Medewerker(s) sinds 2011
Functie Manager Audit
Case Graphic orange Marjike header
Case

Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Marijke Verberne, 32 jaar en woonachtig in Goirle. Sinds 2011 ben ik werkzaam bij Wesselman. Gestart als assistent-accountant, doorgegroeid naar gevorderd assistent-accountant en inmiddels al weer enkele jaren in de functie van controleleider. De eerste jaren bij Wesselman heb ik mijn werk gecombineerd met de deeltijdstudie Accountancy aan Nyenrode. Theoretisch ben ik nu klaar, waardoor ik fulltime werkzaam ben. Als controleleider zorg ik er voor dat de controle van A tot Z goed loopt, waarbij ik contact houd met de klant en de spil ben van het controleteam. Ik overleg met de Extern Accountant over de uit te voeren werkzaamheden en stuur de assistenten aan. Samen zorgen we er voor dat een opdracht tijdig wordt afgerond.

Buiten mijn werkzame leven ben ik vaak op het hockeyveld te vinden. Tot enkele jaren geleden nog op het hoogste niveau van Nederland (de hoofdklasse) maar inmiddels in de overgangsklasse, op een iets recreatiever niveau.

Waarom Wesselman?

De mensen bij Wesselman zijn relaxed en geven je vanaf het begin een welkom gevoel. Ik was, en ben nog steeds, erg blij dat zij mij de kans hebben gegeven mijn carrière hier te starten. Het is een wat kleiner kantoor met een open cultuur. Je kan met vragen bij iedereen terecht, wat dat betreft is het erg laagdrempelig. Een van de voordelen van werken bij een kleiner kantoor is ook dat je sneller meer verantwoordelijkheden krijgt. Wat ik ook erg leuk vind is dat er veel variëteit is in het werk dat je doet. Daar leer je, naar mijn mening, erg veel van.

We hebben echt een hele leuke groep collega’s en met enige regelmaat worden er leuke activiteiten georganiseerd die niets met werken te maken hebben. Door Corona is het wat lastiger geweest de afgelopen tijd, maar in principe is er ieder jaar in ieder geval een barbecue, een sportieve activiteit en een feest.

Wat vind je het leukste aan het werken in de accountancy?

Het beste aan het werken in de accountancy is dat je de kans krijgt om in veel verschillende bedrijven een kijkje te nemen hoe het daar werkt. Elke dag is anders, immers ieder bedrijf heeft zijn eigen karakteristieken. Daarnaast werk je voor iedere klant in een ander team waardoor je de kans krijgt veel verschillende collega’s te leren kennen. In het werk praat je met veel verschillende mensen en het is erg inspirerend om met mensen te praten die spreken over hun passie. De meeste klanten van Wesselman zijn MKB-bedrijven, waar de CFO of CEO eigenaar is van het bedrijf. Zij zien hun accountant niet als plicht, maar ook als een partner die hen kan helpen. Je voelt dat zij je werk waarderen.

Wat zijn de mogelijkheden bij Wesselman voor afgestudeerden?

Ieder jaar starten een aantal net afgestudeerde collega’s. Zij combineren dit met hun (post-)master of bachelor. Op dit moment zijn we nog op zoek naar nieuwe, gemotiveerde collega’s. Dus als mijn verhaal je nieuwsgierig heeft gemaakt, aarzel niet om een kijkje te nemen bij onze vacatures. En misschien zien we je snel bij Wesselman! 

3f762dd48a50295dc0f89a7920327732
Een vraag voor Marijke Verberne?

Neem gerust contact op met onze expert.

Gerelateerde verhalen