Case orange
Medewerkers vertellen

Lotte Elsenaar en Mithat Yucel over werken bij Wesselman

"Alle persoonlijke- en zakelijke hoogtepunten en successen worden besproken én gevierd!

Medewerker(s) sinds 2021
Case Graphic orange Dsc 7806
Case

Mithat Yucel combineert zijn rol als Assistent Accountant bij Wesselman Accountants | Adviseurs met een Master Accountancy & Controlling aan Maastricht University. "Een pittige studie, maar Wesselman houdt hier - zelfs in drukke periodes - rekening mee," zegt hij.

Lotte Elsenaar schuift aan in 'De Berk, een van de statige vergaderruimtes van het monumentale pand aan de Aarle-Rixtelseweg in Helmond. Ze besloot, na haar studie Fiscaal Recht & Economie, ook haar RA titel te willen behalen. "Die beslissing ging niet over één nacht ijs," vertelt ze openhartig. "Een studie vergt veel tijd en energie en ik wilde het graag combineren met mijn baan als Assistent Accountant."

Wezenlijk anders.

Dat is volgens het duo wat Wesselman onderscheid van andere kantoren. "Bij Wesselman wordt er naar jou als persoon geluisterd. Je krijgt alle kansen om je dromen na te streven," antwoord Mithat. Ook waarderen Lotte en Mithat de kleine gebaren vanuit Wesselman. "Zomaar een klein presentje, een attentie met je verjaardag of een bos bloemen bij de aankoop van een nieuw huis. Geluk zit in kleine dingen," voegt Lotte hieraan toe.

"We lunchen elke donderdag samen met onze collega's. Heel fijn om even bij te kunnen praten," vertelt Mithat. "Zeker! Deze lunches zijn super goed verzorgd," vult Lotte hem aan. "Iedere week is het genieten. We hebben - behalve deze wekelijkse lunch - eens per twee maanden een controlelunch met het team; alle persoonlijke- en zakelijke hoogtepunten en successen worden dan besproken én gevierd!"

Grote stappen maken

Lotte en Mithat vertellen over de GROW gesprekken, waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat. Je blikt, samen met je leidinggevende, terug op de afgelopen periode en bepaalt je leerdoelen voor de komende tijd. "Je mag je eigen pad bepalen," vertelt Mithat. Ook tijdens de pre audit meetings worden doelstellingen en verwachtingen in kaart gebracht. Iedereen mag zijn of haar ontwikkelpunten aankaarten. "Ik heb veel geleerd met betrekking tot het begeleiden van junioren," voegt Lotte hieraan toe. "Mijn leidinggevende geeft me regelmatig feedback. Die terugkoppelingen maken dat je je door kunt ontwikkelen."

Nooit hetzelfde

Iedere cliënt is anders; er spelen overal andere risico's. "Dat maakt het zo leuk," vertelt Mithat enthousiast. "Ik pak bepaalde posten op, breng ontwikkelingen in kaart en werk to-do's af."

De basis is goed. "We starten de dag met het team," legt Lotte uit. "Heel fijn, want zo weet iedereen wat er speelt. De ene keer werk je op kantoor, de andere keer op locatie. Een fijne afwisseling en de perfecte gelegenheid om belangrijke zaken te bespreken met de klant. De rol van Assitent Accountant is heel divers!"

Wijze raad

Toch is er één ding dat het tweetal studenten mee wil geven. "Maak zorgvuldige overwegingen," antwoord Lotte. "Kijk goed welk kantoor bij je past en onderschat de druk van werken én studeren niet." Mithat knikt instemmend en voegt daar het volgende aan toe: "Het is ook belangrijk om je te verdiepen in de opleidingsmogelijkheden. Ik studeer in Maastricht omday dat voor mij een fijnere en vooral praktischere keuze was dan Nyenrode. Er is geen goed of fout en je moet doen wat voor jou goed voelt."

Gerelateerde verhalen