Case orange
Medewerkers vertellen

"Onze kracht zit in het beantwoorden van alle onvoorbereide vragen."

De zon schijnt en de temperaturen lijken eindelijk te stijgen. Als Dianne, Mariëlle, Wilma, Ingrid en Jill voorstellen om het interview buiten te houden, ben ik meteen enthousiast. De dames schuiven bij me aan in de tuin van het pand in Helmond.

Case Graphic orange Secretaressedag
Case

Jullie vervullen mooie, essentiele rollen binnen de organisatie. Kunnen jullie hier meer over vertellen?

“We zijn het visitekaartje van de organisatie en ondersteunen onze collega’s op diverse vlakken. Er wordt vaak gedacht dat we de maatschap en directie ondersteunen, maar het is veel meer dan dat,” vertelt Ingrid. “We ondersteunen bij overleggen, bereiden presentaties voor, boeken reizen, organiseren evenementen en regelen alles omtrent de lease auto’s,” voegt Wilma hieraan toe. “Daarnaast is het belangrijk dat we proactief te werk gaan. Je wordt geacht in oplossingen te denken. Soms ben je iemand een stapje voor. Dat is stiekem heel leuk!”

Waar zit jullie kracht? En waar krijgen jullie energie van?

“Onze kracht zit in het beantwoorden van alle onvoorbereide vragen. Binnen het secretariaat heeft iedereen haar eigen specialisatie. Dat maakt het zo mooi. Waar de een goed kan plannen, is de ander een fantastische gastvrouw,” antwoord Dianne.

“We krijgen veel vrijheid en hebben behoorlijk wat verantwoordelijkheden. Dat vertrouwen is fijn. Het helpen van anderen geeft me de meeste energie; of het nu een klant, leverancier of collega is. Voor collega’s zijn we een vertrouwd gezicht. Ze komen graag een praatje maken of hun hart luchten.”

Hoe ziet een dag er voor jullie uit? En hoe is de sfeer op de werkvloer?

“Dat is afhankelijk van de waan van de dag. Je werkdag kan er héél anders uitzien dan je in eerste instantie had gedacht,” vertelt Jill. “De onverwachte zaken die tussendoor komen, maken het leuk! Flexibiliteit is een vereiste op het secretariaat. Dat is één ding wat zeker is!”

De dames beginnen enthousiast door elkaar heen te kletsen. “Wesselman voelt als een warm nest,” antwoord Mariëlle. “Vorig jaar zijn we, ter ere van het veertigjarig jubileum, naar Kaprun geweest. Als ik de foto’s terugzie, word ik vrolijk. Het was zo leuk! De samenhang onder collega’s is fantastisch.”

“Iedereen gaat fijn met elkaar om; het zijn relaties van mens tot mens. Ook met vennoten,” vult Dianne haar aan. “Er is niet echt sprake van hiërarchie en dat is fijn. Ik voel me gehoord.”

“En natuurlijk lopen we hier ook wel eens tegen dingen aan,” geeft Ingrid eerlijk toe. “Dat hoort erbij, maar ondanks dat hebben we alles voor elkaar over. Als er iemand ziek is, zorgen we dat het werk opgevangen wordt en als iemand overloopt, dragen we taken met een gerust hart over aan een ander. Uiteindelijk zitten alle poppetjes op de juiste plek. We kunnen goed op elkaar bouwen.”

Gerelateerde verhalen