Case orange
Medewerkers vertellen

Bram Driessen over werken bij Wesselman

"Collega’s hebben aandacht voor elkaar en de lijntjes zijn kort, waardoor ook de begeleiding persoonlijk is.

Medewerker(s) sinds 2016
Functie Belastingadviseur
Case Graphic orange Naamloos 444
Case

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Mijn naam is Bram Driessen, 30 jaar en samen met mijn vriendin woonachtig in Helmond. In mijn vrije tijd sta ik graag op de golfbaan of bezoek ik een concert/festival.
Op dit moment werk ik als belastingadviseur bij Wesselman. Ongeveer 6 jaar geleden ben ik, in de laatste fase van mijn studie fiscale economie aan de Universiteit van Tilburg, bij Wesselman begonnen. Tijdens mijn studie ben ik ook lid van de Smeetskring geweest.

Wat maakt Wesselman accountants | adviseurs voor jou wezenlijk anders?

Voor mij is dat met name de grote verscheidenheid aan klanten, zowel nationaal als internationaal. Omdat Wesselman als full-service kantoor alle disciplines in huis heeft, kunnen klanten volledig ontzorgd worden, waardoor deze zich op hun onderneming kunnen focussen. Dit in combinatie met de ruimte die je krijgt om te kijken wat echt goed bij je past (in het begin komen alle fiscale rechtsgebieden voorbij) en de korte lijntjes tussen collega’s, maakt dat je jezelf in de volle breedte kunt ontwikkelen. Zelf ben ik werkzaam als generalist, met een focus op onze internationale praktijk.

Hoe ziet een dag eruit?

Eigenlijk is dat moeilijk te zeggen, nu elke dag anders is. Over de breedte gezien ben ik voornamelijk bezig met de dagelijkse werkzaamheden voor onze cliënten en lopende projecten. Verder neemt het aantal Due Diligence onderzoeken binnen ons kantoor sterk toe. Samen met een aantal collega’s ben ik (mede)verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van deze projecten.  

Hoe kan jij groeien op persoonlijk en professioneel vlak binnen Wesselman?

Aan het begin van je carrière start je in beginsel als generalist, waardoor je in de breedte werkzaamheden voorbij ziet komen en kunt kijken wat bij je past. Op die manier zie je veel verschillende zaken voorbijkomen en krijg je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen. Daarnaast is er aandacht voor soft-skills, bijvoorbeeld via persoonlijke ontwikkelingstrajecten. Collega’s hebben aandacht voor elkaar en de lijntjes zijn kort, waardoor ook de begeleiding persoonlijk is.

Welke activiteiten zijn er buiten het werk en wat is voor jou dé activiteit van het jaar?

Naast onze wekelijkse vrijdagmiddagborrel organiseert onze personeelsvereniging regelmatig activiteiten (de laatste tijd, als gevolg van corona, helaas minder) en vinden er jaarlijks borrels en een BBQ plaats. Verder gaan we dit jaar (als de situatie het toestaat) skiën in Oostenrijk (helaas al twee keer verzet). Ook op de werkvloer is er ruimte om buiten het zakelijke om een praatje met elkaar te maken, hetgeen zorgt voor een goede sfeer.

Wat wil je studenten meegeven?

Ga vooral kijken wat écht bij je past. Tijdens je studie lijken vakgebieden vaak interessant maar het is natuurlijk ook van belang dat deze in de praktijk bij je passen. Om die reden is het zeker aan te raden om een werkstudentschap te volgen tijdens (de laatste fase) van je studie. Kies dan voor een kantoor dat zich richt op de brede advisering, zodat je tijdens je werkstudentschap op veel gebieden mee kunt kijken en zo een goede keuze kunt maken voor het begin van je verdere carrière.  

3bc7f7c16c9d996d7510a89085570e7d
Een vraag voor Bram Driessen?

Neem gerust contact op met onze expert.

Gerelateerde verhalen