Case orange
Medewerkers vertellen

Maartje van Emmerik over werken bij Wesselman

"Ik vroeg me af of een accountantskantoor wel paste bij mijn persoonlijkheid. Maar na afloop van het gesprek en ook na de eerste werkweek, was het tegendeel bewezen.

Medewerker(s) sinds 2018
Functie HR Adviseur
Case Graphic orange Wesselman foto wim roefs 0946
Case

Wie ben jij en wat is jouw studieachtergrond?

Mijn naam is Maartje en bijna 1 jaar werkzaam op de HR-afdeling binnen Wesselman. Sinds 5 jaar ben ik woonachtig in het gezellige Uden, samen met mijn vriend. Na het behalen van mijn havo-opleiding, heb ik de keuze gemaakt voor de bacheloropleiding HRM aan de Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. Wat mij vooral interesseerde was de combinatie van de menselijke kant en de organisatie kant. In 2013 heb ik mijn hbo-opleiding afgerond en ben ik vrij snel in de praktijk aan de slag gegaan als HR-medewerker.

Waarom Wesselman?

Tijdens mijn eerste kennismakingsgesprek bij Wesselman wist ik niet goed wat mij te wachten stond. Ik had namelijk geen werkervaring in de accountancy of adviespraktijk en vroeg me af of een accountantskantoor wel paste bij mijn persoonlijkheid. Maar na afloop van het gesprek en ook na de eerste werkweek, was het tegendeel bewezen. Wesselman is een hele open en persoonlijke organisatie; heeft aandacht voor zijn mensen en staat open voor verbetering en ontwikkeling.    

Ik vind het belangrijk om mezelf te kunnen zijn op mijn werk en de sfeer binnen de organisatie zorgt ervoor dat dit kan. Er zijn korte lijnen tussen de verschillende lagen en er is sprake van een open cultuur. Daarnaast is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers, zodat iedereen de middelen krijgt om in zijn/haar functie goed tot zijn recht te komen. Binnen HR besteden we veel aandacht aan een goed wervings- en selectieproces om de juiste mensen aan ons te kunnen binden; die onze kernwaarden in de praktijk kunnen verwezenlijken. Daarnaast is Wesselman continu op zoek naar verbeteringen, wat ik persoonlijk belangrijk vind. Het maakt me trots om mee te mogen werken aan deze ontwikkelingen. 

Misschien een beetje cliché om te zeggen, maar mijn werkzaamheden zijn ontzettend divers. Dat maakt het voor mij leuk en uitdagend. Het dagelijkse contact met de medewerkers aan de ene kant en aan de andere kant het meedenken en adviseren van leidinggevenden en de directie als het gaat om HR-zaken. Wat dat betreft zitten we met onze afdeling overal tussenin!

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

De aankomende periode wil ik mezelf focussen op het meekijken en - werken bij de verschillende facetten op een HR-afdeling. Uiteindelijk hoop ik mezelf verder te ontwikkelingen in de advisering en in de toekomst een rol als HR-adviseur binnen Wesselman te mogen bekleden.  

Db27401735fc14824473422d58185223
Een vraag voor Maartje van Emmerik?

Neem gerust contact op met onze expert.

Gerelateerde verhalen