Case orange
Medewerkers vertellen

Joyce: "Ik werk voor uiteenlopende organisaties in het binnen- en buitenland. Die afwisseling is heel leuk!"

Joyce Jansen werkt bijna twee jaar als Salarisadministrateur bij Wesselman. Na het afronden van haar HEAO-opleiding besloot ze het praktijkdiploma loonadministratie te behalen. Banen als salarisadministrateur bij een groothandel en één van de Big Four kantoren, volgde. “In de avonduren en weekenden werkte ik als merchandiser voor verschillende bands en festivals. BZB, Normaal,
Di-rect en de Zwarte Cross kwamen onder andere op mijn pad,” vertelt Joyce enthousiast. “Zo leerde ik een organisatie in de evenementenbranche kennen. Zij verzorgen de techniek voor veel festivals en artiesten. Uiteindelijk besloot ik afscheid te nemen van de salarisadministratie om fulltime bij hen in de festivalbranche te gaan werken als crewplanner.”

Medewerker(s) sinds 2022
Functie Salarisadministrateur
Case Graphic orange Foto Joyce
Case

“Door de jaren heen evolueerde mijn rol binnen het bedrijf. Uiteindelijk had ik een prachtige plek bij de projectmanagers. Een heel toffe, dankbare, maar pittige rol. Ik was veel aan het rennen waardoor ik privé wel eens tekortschoot. Dat begon tijdens de Coronapandemie aan me te knagen. Ik werd bijna vijftig, begon meer en meer na te denken over de toekomst en had behoefte aan meer rust en ruimte om tijd door te brengen met familie en vrienden. Iets wat ik jarenlang gemist had. De impact van het Corona virus op de festivalbranche was groot. Gelukkig kon ik op een andere fijne plek aan de slag. Ik heb me, bij een audiovisueel specialist, nog anderhalf jaar beziggehouden met mooie, zakelijke evenementen. Daarna besloot ik het roer om te gooien. Een beslissing waarin ik niet over één nacht ijs ging,” geeft ze eerlijk toe.

“Ik kwam een vacature bij een universiteit tegen die me erg aansprak en besloot te solliciteren. Toen de procedure startte, informeerden ze naar een referentie. Ik besloot Peggy, een oud-collega, te contacteren. Ze wilde me graag helpen, maar wees me ook op een vacature bij Wesselman. Daar was zij inmiddels werkzaam als manager op de afdeling Salarisadministratie.”

“De rol op de universiteit bleek niet bij mij als persoon te passen. Ik contacteerde Peggy opnieuw en informeerde naar de functie binnen Wesselman. Voor ik het wist zette ik voet over de drempel van het kantoor aan de Meerkollaan in Eindhoven voor een kop koffie met Ralf, directeur van Wesselman Consultancy & Advies. Deze kennismaking was heel prettig. Op weg naar buiten liep ik Chantal, een andere oud-collega, tegen het spreekwoordelijke lijf. Haar kende ik ook al jaren. Een fijn en warm welkom; inmiddels werk ik alweer bijna twee jaar met heel veel plezier voor de organisatie. ”

Hoe is jouw rol binnen Wesselman?

“Ik draai lonen én maak slechte grappen,” zegt ze met een knipoog. “Ik werk zowel voor binnen- als buitenlandse klanten! Die afwisseling is heel leuk. Buitenlandse klanten zijn niet altijd op de hoogte van de Nederlandse wet- en regelgeving. Zaken als bijvoorbeeld loondoorbetaling bij ziekte zijn in het buitenland anders geregeld dan in Nederland. Het gevolg is dat werknemers bij hun leidinggevende aankloppen met zaken waar de betreffende leidinggevende niet van op de hoogte is. Wesselman neemt klanten daarin bij de hand; de ene keer doe ik dat zelf, de andere keer verwijs ik de klant naar een andere specialist binnen de organisatie. We doen het samen en leren op die manier veel van elkaar. Superfijn.”

Hoe is het team? Fijn?

“Zeker! Peggy, onze leidinggevende, vormt een fijne basis. Ze ziet en hoort ons als collega’s, maar ook als mensen. Alles is bespreekbaar en er zijn geen drempels of barrières. Ralf is uit hetzelfde hout gesneden. Dat is ontzettend waardevol. We zijn eerlijk naar elkaar, helpen een ander waar het kan en zijn altijd in voor een geintje. Ik ben een vrolijke noot, maar hoop binnen het team vooral een stabiele factor te zijn. Iemand waar anderen op kunnen bouwen én vertrouwen.”

Jullie zoeken nog een salarisadministrateur. Wat moet iemand in huis hebben?

“Het is fijn als iemand zaken snel oppakt en met beide benen op de grond staat. Een teamplayer die tegen een grapje kan, maar ook gas geeft als het nodig is. Er kan en mag veel, maar soms moet je een tandje bijzetten. Je mag je eigen pad bepalen en je ontwikkelen binnen jouw vakgebied, máár ook als mens. Er is veel begrip vanuit leidinggevenden naar het personeel. Hun betrokkenheid is groot, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Ralf en Peggy staan naast het team, máár ze durven ook voor ons te gaan staan als de situatie daarom vraagt. Iedereen is erg loyaal naar elkaar. Dat geeft me een heel veilig gevoel. Iets wat – in mijn optiek – kenmerkend is voor Wesselman.”

A3d391fbdb8ce7d0e84774d77c781d5d
Een vraag voor Joyce Jansen?

Neem gerust contact op met onze expert.

Gerelateerde verhalen