Martijn van Tongeren over werken bij Wesselman

"De digitalisering en automatisering van de accountancybranche is volop aan de gang. Ik verwacht dat de werkzaamheden van de accountant en fiscalist in toekomst behoorlijk gaan veranderen. Door mijn affiniteit met ICT en AFAS ga ik er samen met mijn collega’s voor zorgen dat Wesselman hier klaar voor is."

Wie ben jij en wat is jouw studieachtergrond?

Ik ben geboren in Weert en opgegroeid in Budel-Schoot. Nadat ik mijn MAVO diploma heb behaald ben ik doorgestroomd naar de MBO opleiding ICT Netwerkbeheer. Zodra ik deze opleiding had afgerond ben ik gestart met de HBO opleiding ICT Media Design. Deze opleiding was naar mijn zin niet technisch genoeg en te veel gericht op het grafisch vormgeven, hier vond ik dus niet wat ik zocht. Ik ben toen gaan werken op de klantenondersteuning van Sony PlayStation. Hier heb ik 8 jaar gewerkt waarvan de laatste 2 jaar in Berlijn. Dit was een erg leuke en leerzame periode. Toen ik terugkwam in Nederland ben ik via een oud-collega bij de Belastingtelefoon terecht gekomen. Ik vond de materie zo interessant dat ik in februari 2017 in deeltijd ben gestart met de HBO opleiding Fiscaal Recht en Economie. Het vooruitzicht is dat ik deze opleiding eind 2020 af zal ronden.

Waarom Wesselman?

De callcenter omgeving bij de Belastingtelefoon paste niet helemaal bij de opleiding die ik aan het volgen ben. Ik ben op zoek gegaan naar een werkplek aan de andere kant van het spectrum namelijk de adviespraktijk. Zodoende ben ik met Wesselman in contact gekomen. Tijdens de gesprekken kwam naar voren dat Wesselman bezig is met het automatiseren van processen binnen de organisatie. Door mijn ICT-achtergrond heb ik de mogelijkheid gekregen om een dubbele rol te vervullen. Ik ben werkzaam op de aangiftepraktijk en daarnaast houd ik me bezig met het optimaliseren en automatiseren van processen binnen aangiftepraktijk door middel van AFAS.

Wat vind je het leukst aan werken bij Wesselman?

Het leukste aan het werken bij Wesselman vind ik de dubbele rol die ik op dit moment heb in de organisatie. Enerzijds mijn werkzaamheden binnen de aangiftepraktijk en anderzijds het optimaliseren van de processen binnen de aangiftepraktijk doormiddel van AFAS. Het ICT-bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en ik kan dit op deze manier mooi combineren.

Hoe ziet jouw toekomst eruit?

De digitalisering en automatisering van de accountancybranche is volop aan de gang. Ik verwacht dat de werkzaamheden van de accountant en fiscalist in toekomst behoorlijk gaan veranderen. Door mijn affiniteit met ICT en AFAS ga ik er samen met mijn collega’s van ICT voor zorgen dat Wesselman hier klaar voor is. 

Meer weten over werken bij Wesselman?

Neem direct persoonlijk contact op! Mail ons Een beller is sneller!