Ruud Brummans over werken bij Wesselman

Senior Assistent Accountant, sinds augustus 2014 bij Wesselman

Waar kom je vandaan en wat is je studieachtergrond?

Ik kom uit Mierlo, een klein dorp tussen Eindhoven en Helmond. Gedurende mijn middelbareschooltijd, waar ik de Havo doorlopen heb, realiseerde ik mijzelf dat ik een bovengemiddelde interesse in economie heb en daarom heb ik gekozen voor de studie Accountancy aan de Fontys in Eindhoven. Tijdens het derde jaar van mijn bachelor heb ik stage gelopen bij een middelgroot accountantskantoor waar ik mij voornamelijk heb beziggehouden met het samenstellen van jaarrekeningen. In het vierde en tevens laatste jaar van mijn bachelor wilde ik graag ervaring opdoen bij één van de Big Four. Tijdens deze stageperiode heb ik mijn thesis geschreven en heb ik ervaring opgedaan in de controlepraktijk door met het controleteam mee te gaan naar klanten. Na afronding van mijn HBO Accountancy besloot ik om door te studeren aan de Universiteit van Tilburg. Daar heb ik de pre-master Accounting gevolgd en daarna de Master Accounting. In mei 2014 heb ik mijn Master afgerond waarna ik aan de slag ben gegaan als Assistent Accountant bij Wesselman. Naast mijn baan bij Wesselman volg ik de Post-Master Accountancy aan de Universiteit van Tilburg waarvoor ik één dag in week naar school ga.. 

Waarom heb je voor Wesselman gekozen? Hoe ben je met hen in contact geraakt?

Hoewel ik nooit een stage bij Wesselman vervuld heb, hoorde ik van medestudenten en later van oud-studenten positieve geluiden over hun stages en werkervaring bij Wesselman. Door mijn stage-ervaringen in mijn bachelor was ik ervan overtuigd dat een middelgroot accountantskantoor voor mij de beste plek zou zijn om mijn carrière te beginnen. Wesselman, met hun 100 werknemers op twee vestigingen in Helmond en Eindhoven, is kleiner dan een Big Four kantoor waardoor het contact met collega's intensiever is. De communicatielijnen zijn een stuk korter waardoor je iedereen binnen de organisatie kent. Bovendien zijn de klanten van Wesselman veelal werkzaam in de MKB-sector waardoor je vrij snel inzicht hebt in de relevante bedrijfsprocessen en administratie. Hierdoor is mijn werk niet een klein stukje van de gehele opdracht; ik herken direct een groot deel van mijn werk in het eindresultaat. 
Op de website van Wesselman vond ik een vacature voor een Assistent Accountant in de controlepraktijk. Wat me echt aansprak, was het feit dat een Assistent Accountant bij Wesselman naast het uitvoeren van controles ook is betrokken bij het samenstellen van jaarrekeningen. Hierdoor blijf je in aanraking komen met de basis van het boekhouden. Op deze wijze zit er ook een bepaalde variatie in je werkzaamheden. 

Hoe zijn de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bij Wesselman?

Werken bij Wesselman is een goede stap voor ambitieuze en gemotiveerde professionals. Wesselman streeft voortdurend naar het verder ontwikkelen van het talent en de kennis van hun medewerkers. De ontwikkeling van medewerkers wordt gestimuleerd door het aanbieden van diverse vaktechnische cursussen, opleidingen en persoonlijke ontwikkeltrajecten. Medewerkers met de functie van Assistent Accountant krijgen tevens een mentor toegewezen die als een persoonlijke coach functioneert. Wesselman biedt daarnaast een goed basissalaris. Bovendien krijg je een leaseauto, laptop en zakelijke telefoon en neemt Wesselman de kosten voor jouw studie voor haar rekening.

Wat zijn de mogelijkheden bij Wesselman voor studenten en pas-afgestudeerden?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor studenten die hun stage bij Wesselman willen vervullen! Tijdens een stageperiode bezoek je met een controleteam klanten voor het uitvoeren van de jaarrekeningcontrole, of werk je op kantoor en kun je ervaring opdoen met het samenstellen van jaarrekeningen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om je afstudeerstage te voldoen, waarbij je twee à drie dagen per week tijd krijgt om aan je scriptie te werken; de overige dagen zijn bedoeld om relevante praktijkervaring op te doen. 
Bij Wesselman beginnen ieder jaar één of meerdere collega's die onlangs zijn afgestudeerd. Zij combineren hun uitdagende baan als Assistent-Accountant met de Post Master Accountancy. Vanwege de informele cultuur, de aangename werkomgeving en de prettige omgang met collega’s voel je je snel thuis binnen onze organisatie. Als je geïnteresseerd bent in een stage of baan, bekijk dan onze vacatures eens. Wellicht tot ziens bij Wesselman! 


Vragen over werken bij Wesselman?

Wesselman vertelt graag meer!

Meer weten? Neem direct contact op!

Wij helpen je graag persoonlijk verder. Naar contactformulier Bel nu