Marijke Verberne over werken bij Wesselman

Assistent-Accountant bij Wesselman sinds november 2011

Waar kom je vandaan en wat is studieachtergrond?

Ik ben opgegroeid in Nuenen, een klein dorpje vlakbij Eindhoven. Op de middelbare school waren wiskunde en economie mijn favoriete vakken en daarom zocht ik naar een studie die dit beide had. Econometrie bezat deze combinatie naar mijn mening en daarom ben ik deze studie begonnen na de middelbare school. Na drie jaar realiseerde ik me dat de studie meer abstract was dan ik in eerste instantie verwachtte en ik miste de cijfers. Daarom besloot ik te stoppen. Maar wat nu? Na wat “onderzoek” was ik ervan overtuigd dat accountancy het vak was dat paste bij mijn interesses. Daarnaast was studeren ook niet mijn grootste hobby, dus toen ik hoorde over de optie om parttime te studeren wist ik meteen dat dit het beste voor mij was. Daarom besloot ik een bachelor te beginnen aan Nyenrode Business University. Nu, bijna vier en een half jaar later, ben bezig met het afronden van mijn bachelor thesis en kijk ik uit naar het starten van mijn master in februari. 

Waarom heb je voor Wesselman gekozen en hoe ben je met hen in contact gekomen?

Nadat ik besloten had van studie te veranderen, naar een parttime studie, moest en wilde ik een baan vinden. Ik heb met verschillende mensen gesproken en besloot dat ik de voorkeur gaf aan een “kleiner” bedrijf in plaats van een big four. Ik sprak met verschillende bedrijven, maar had nog niet het goede gevoel. Per toeval maakte ik kennis met een partner van Wesselman en we raakten aan de praat over mijn zoektocht naar een baan. Hij zei dat ik hem mocht bellen en slechts twee dagen later had ik mijn eerste gesprek bij Wesselman. De mensen zijn relaxed en geven je vanaf het begin een welkom gevoel. Ik was, en ben nog steeds, erg blij dat zij mij de kans hebben gegeven mijn carrière hier te starten. Zoals ik eerder gezegd heb, had een kleiner kantoor mijn voorkeur en hier heb ik nooit spijt van gehad. Een van de voordelen van werken bij een kleiner bedrijf is dat je sneller meer verantwoordelijkheden krijgt. Daarnaast zijn de collega’s en partners makkelijk te benaderen. Wat ik ook erg leuk vind is dat er veel variëteit is in het werk dat je doet. Daar leer je, naar mijn mening, erg veel van.

Waarom zou je Wesselman aanraden om je carrière te starten?

Bij Wesselman heb je collega’s waar je veel van kan leren. Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen in verschillende aspecten van het accountantswerk. Daarnaast is de sfeer bij Wesselman goed. Zoals ik eerder zei, men geeft je een welkom gevoel. Het is natuurlijk hard werken, vooral in het ‘busy season’. Dan kan het voorkomen dat je ’s avonds of in het weekend moet werken. Dat hoort bij het werk, maar bij Wesselman kan je ook nog een normaal leven hebben naast het werken. Ik speelde bijvoorbeeld in de hoofdklasse (de hoogst klasse in het Nederlandse klassement) en het vergt planning, maar ik kan het nog steeds combineren met mijn baan en studie. Wat ik ook erg positief vind aan Wesselman, is dat ze je studie belangrijk vinden, en je hiervoor dan ook de tijd en mogelijkheden geven.

Wat vind je het leukst aan het werken?

Het beste aan het werken in de accountancy is dat je de kans krijgt om in veel verschillende bedrijven een kijkje te nemen hoe het daar werkt. Elke dag is anders, immers ieder bedrijf heeft zijn eigen karakteristieken. Daarnaast werk je voor iedere klant in een ander team waardoor je de kans krijgt veel verschillende collega’s te leren kennen. In het werk praat je met veel verschillende mensen en het is erg inspirerend om met mensen te praten die spreken over hun passie. De meeste klanten van Wesselman zijn MKB’s, waar de CFO of CEO eigenaar is van het bedrijf. Zij zien hun accountant niet als plicht, maar ook als een partner die hen kan helpen. Je voelt dat zij je werk waarderen.

Wat zijn de mogelijkheden bij Wesselman voor afgestudeerden?

Ieder jaar starten een aantal net afgestudeerde collega’s. Zij combineren dit met hun (post-)master. Op dit moment zijn we nog op zoek naar nieuwe, gemotiveerde collega’s. Dus als mijn verhaal je nieuwsgierig heeft gemaakt, aarzel niet om een kijkje te nemen bij onze vacatures. En misschien zien we je snel bij Wesselman! 


Vragen over werken bij Wesselman?

Marijke Verberne

Marijke Verberne vertelt graag meer!

Meer weten? Neem direct contact op!

Wij helpen je graag persoonlijk verder. Naar contactformulier Bel nu